10378241

by

For at vise at der er liv på siden – stadigvæk – lille en bette post om min vej ind i Linux-verdenen. Okay, lige præcis dette er skrevet i en Internet Explorer-browser, da jeg lige var på gensyn i Windows-verden, men ellers er jeg emigrant til Linux. Fast besluttet faktisk da jeg sympatiserer overordentligt med en ideen om en fri platform for udveksling og udvikling af software – uafhængigt af store monopoler som Microsoft.

Jeg har installeret Linux på vores egen pc og på arbejdscomputeren – og det er sket ud fra det tyske firma SuSE’s platform og tilretning. Det gik uhyre nemt og ser meget interessant ud, nu hvor det kører. Dog er der nye kommandoer, der skal læres. Eksempelvis er kommandoerne i prompten helt anderledes end i Windows.

Det giver mig anledning til lige at anbefale et par sites. Det ene er Skåne Sjælland Linux User Groups (SSLUG) med mailinglister om alt fra IT-politik til novicer (for nybegyndere som mig) til hardcore programmering på Linux. Ellers er der Linux.dk, der er en paraplyside for alle brugergrupper i landet.

På internationalt plan er der Free Software Foundation – oprettet af Richard Stallman, bagmanden for et af de mest udbredte open source – platforme, GNU (Gnu’s Not Unix – en joke jeg ikke forstår). I Norden er der ved at blive dannet – Nordic Association For Free Software – NAFS, som en associeret organisation. Ellers findes der softwarepatenter.dk og frisoftware.dk.

På weekendens Linuxtræf i Kbh. – Linuxforum 2002 hørte jeg Eric S. Raymond, en anden af open source guruerne, hvor han prædikede det anarkistiske element i open sourcebevægelsen. Sjov fætter – softwarenørd, open sourcemand – og våbenfanatiker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: