84721907

by

Jeg bestyrer også en Top Syv liste på de danske onlinejournalisters mailingliste, Dona.dk – og her følger min mail til mine kolleger:

THE GUARDIAN UNLIMITED WEBLOG Det britiske dagblad var en af de første aviser i verden til at bruge en weblog, som en integreret del af sin udgivelsesstrategi på nettet. På webloggen giver avisen et overblik over, hvad den mener, er de bedste eksempler på webjournalistik.

J.D. LASICA
Amerikansk webjournalist der især er kendt for sin artikler om
onlinejournalistik for fremragende e-magasin Online Journalism Review. I sin weblog New Media Musings skriver han om forskellige sider af journalistik og udviklingen i brugen af internet som medie.

DAN GILLMORS EJOURNAL Dan Gillmor er skribent på den amerikanske avis Silicon Valley, der beskæftiger sig med teknologi. Hans weblog er et supplement til hans artikler – og han diskuterer blandt andet de vinkler, som han ikke tog op i en given artikler. Desuden debatterer han med læsere, der har reageret på hans klummer i Silicon Valley. Godt eksempel på hvordan man som journalist kan udnytte en weblog.

SCRIPTING NEWS Softwareudvikleren Dave Winer var en af de allerførste til at starte en weblog – Scripting News om softwareudvikling – tilbage i 1997. Han har selv udviklet et af de allermest brugte værktøjer til publisering af weblogs, Radio Userland. Han skriver om brugen af weblogs, copyright, politik, overvågning og hvad der ellers falder ham ind.

BOINGBOING “A Directory of Wonderful Things” er webloggens eget slogan – og den er et overflødighedshorn af underholdende henvisninger til alle former for popkunst, kitsch og mærkværdige indfald på nettet. Boingboing bliver drevet af tre amerikanere og en canadier, hvor den sidstnævnte Cory Doctorow er den mest aktive på sitet. Han er science-fiction-forfatter, men samtidig en meget dedikeret forkæmper for digitale rettigheder gennem Electronic Frontier Foundation. Derfor kører der mange diskussioner om privacy på boingboing, der ikke går op i sit design men i at levere fremragende indhold.

KLASTRUPS CATACLYSMS Eksempel på weblog brugt som et arbejdsredskab – her som en webbaseret forskningsdagbog. Lisbeth Klastrup sidder på IT Højskolen, hvor hun skriver på en ph.D-afhandling om onlinespil og virtuelle verdener. Webloggen bruger hun til at skrive om interessante eksempler på det, hun forsker i – blandt andet spilsites, onlinefællesskaber og nye rapporter, som hun støder på i sin research.

DUST FROM A DISTANT SUN En 26-årig kvinde fra København, der kalder sig Tinka, skriver om sit liv og inderste tanker på en stilfuldt designet weblog. Tinka giver læserne mulighed for at kommentere hendes skriverier, og hun har henvisninger til egne favoritsites og weblogs.

HVILKE BLOGGER-VÆRKTØJER FINDES DER SÅ?:
Blogger
Radio Userland
Moveable Type
Pmachine
Greymatter

HVOR KAN JEG FINDE OVERSIGT OVER DANSKE WEBLOGS:
Armarium – ret god
På Scripting News
Blogbot

INTERNATIONALE FORTEGNELSER OVER WEBLOGS:
Der findes mange, men der er jo altid
Google.

Der fandtes faktisk også en – Daypop med opdaterede nyheds-weblogs – men eh – den er nede for tiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: